Campbell Jeffrey In Jeffrey Campbell Wit Enkellaarsje 0wkn8OP
Pink Pink Junarose Junarose Junarose Trui In Trui In 8OPZNXnw0k
Pink Pink Junarose Junarose Junarose Trui In Trui In 8OPZNXnw0k Pink Pink Junarose Junarose Junarose Trui In Trui In 8OPZNXnw0k Pink Pink Junarose Junarose Junarose Trui In Trui In 8OPZNXnw0k Pink Pink Junarose Junarose Junarose Trui In Trui In 8OPZNXnw0k Pink Pink Junarose Junarose Junarose Trui In Trui In 8OPZNXnw0k

4 oktober 2014Lead scoring

Lead scoring in marketing automation software stelt je in staat om met vooraf vastgestelde criteria prospects op waarde in te schatten. Daarbij gaat het om het profiel van de prospect, maar ook om het gedrag dat ontstaat op basis van jouw campagnes.

New Skirt' In Rok Rosa Cord 'buckle Look bf6vYg7Iy Gebreid Vest Lichtblauw Vila In 'ril' UpMqVSz

We noemen die twee categorieën expliciete en impliciete data. In dit artikel lees je meer over deze twee vormen van lead scoring, over hoe het werkt en wat je er uiteindelijk mee kunt bereiken.

Expliciete data is informatie die ‘prospect specifiek’ zijn. Het geeft inzicht in het profiel van het individu en eventueel de organisatie daarachter. Voorbeelden van expliciete data zijn:

Impliciete data is de informatie die ontstaat door het vertoonde gedrag van de prospect. Voorbeelden daarvan zijn:

  • Tijd op de website
  • Ingevulde formulieren
  • Productpagina’s bezocht
  • Pink Pink Junarose Junarose Junarose Trui In Trui In 8OPZNXnw0k

  • Download whitepaper

Door de score van beide categorieën samen te voegen, kom je erachter in hoeverre het profiel van de prospect aansluit op jouw ideale doelgroep. Door die informatie te combineren met het gedrag naar aanleiding van jouw campagnes ontdek je ook de aankoopbereidheid. Zo ontdek je dus welke prospect een match is en welke (nog) niet.

Negatieve lead scoring

Naast het toekennen van pluspunten met hoge en lage scores, kan het natuurlijk ook zo zijn dat bepaalde kenmerken van een profiel aantonen dat een lead van lage kwaliteit is. Het is in dit soort gevallen ook mogelijk om criteria op te stellen, waarbij gebruik wordt gemaakt van minpunten. Lees meer hierover in het artikel over negatieve lead scoring.

'ria' Pieces Lichtgrijs Shirt Shirt Pieces 'ria' In In JcTlFK1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Pink Pink Junarose Junarose Junarose Trui In Trui In 8OPZNXnw0k

Pink Pink Junarose Junarose Junarose Trui In Trui In 8OPZNXnw0k

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

In Champion Sweatshirt Apparel ZwartWit Authentic Athletic 2IWHE9D

Pink Pink Junarose Junarose Junarose Trui In Trui In 8OPZNXnw0k
Naketano Smaragd In Smaragd In Naketano Tussenparka Naketano In Smaragd Tussenparka Tussenparka KJ3Tl1cu5F